Vind de beste deurwaarder in Edingen

Kom gemakkelijk en snel in contact met deurwaarders uit Edingen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Deurwaarders Edingen

Top 10 deurwaarders in Edingen

Compleet overzicht van alle deurwaarders in Edingen en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar!

In Edingen zijn 10 deurwaarders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle deurwaarders uit Edingen en omgeving. Iedere deurwaarder heeft een eigen bedrijfsprofiel met adresgegevens, contactgegevens, bedrijfsbeoordelingen en registraties.

Gerechtsdeurwaarder Edingen gezocht?

Op Deurwaarder Gids vind je altijd een geschikte deurwaarder voor jouw opdracht. Je schakelt een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in voor een incassotraject, beslaglegging of het treffen van een betalingsregeling. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk deurwaarders Edingen en omgeving.

Over Edingen

Edingen is een plaats in de provincie Henegouwen en telt in totaal 13817 inwoners, verdeeld over 5771 huishoudens. Per 5771 huishoudens is er 1 deurwaarder beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 deurwaarders in Edingen en omgeving

Vergelijk deurwaarders en bespaar op de kosten!

deurwaarder Edingen

Vind snel een deurwaarder in Edingen!

Last van wanbetalers? Schakel een deurwaarder uit Edingen in! Deurwaarders helpen met het innen van openstaande facturen, maar kunnen ook particulieren ondersteunen bij het innen van alimentatie of achterstallige huur. Op zoek naar een gerechtsdeurwaarderkantoor?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd: vergelijk de verschillende specialisten en kies het beste aanbod.

Op deze pagina lees je wat een deurwaarder is, wat het ongeveer kost om een deurwaarderskantoor in te schakelen en lees je wat deze persoon doet.

Gratis deurwaarders vergelijken

Met onze gratis offerteservice vergelijk je gemakkelijk de prijzen van meerdere deurwaarders. Zo kies je de beste deurwaarder en bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

De grootste voordelen op een rij:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten.
 • Zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod.
 • Je bespaart tot wel 40% op de kostprijs!
 • De offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Wat is een gerechtsdeurwaarder?

De gerechtsdeurwaarder is een beschermd beroep: hij heeft de bevoegdheid om mensen te dagvaarden of om het vonnis of de uitspraak van een rechter uit te voeren. Ook zijn de meeste gerechtsdeurwaarders werkzaam als zelfstandige, waarbij ze je helpen met het incasseren van openstaande vorderingen en het opeisen van alimentatie of achterstallige huur.

Omdat dit een beschermd beroep is, mag niet iedereen zich zomaar zo noemen. Hij moet hiervoor:

 • Een diploma rechten hebben
 • Een stage van minimaal 2 jaar volgen.
 • Benoemd zijn door de koning.

Gerechtsdeurwaarder inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

gerechtsdeurwaarder Edingen

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

Een gerechtsdeurwaarder wordt in de volksmond vaak deurwaarder genoemd, maar toch is er een groot verschil tussen de twee. Een gerechtsdeurwaarder in Edingen heeft meer bevoegdheden dan een gewone deurwaarder. Een gewone deurwaarder is werkzaam in de rechtbank, maar heeft niet de bevoegdheid om het vonnis uit te voeren, om beslag te leggen of om te dagvaarden. Daarvoor heb je de hulp van een gerechtsdeurwaarder nodig.

Waarom een deurwaarder uit Edingen inschakelen?

Als je last hebt van klanten die ondanks herhaaldelijke herinneringen of aanmaningen toch weigeren te betalen, dan is het slim om een deurwaarder uit Edingen in te huren. Hij helpt met het innen van de facturen: doordat hij het contact met de klant overneemt, komt er bij de wanbetaler een schrikreactie teweeg. Hierdoor is de kans op een snelle betaling groot.

Mocht dit toch niet lukken, dan kun je een rechtszaak starten om toch je geld te krijgen. De deurwaarder zorgt voor de dagvaarding en ziet erop toe dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd. Hij mag zelfs beslag leggen op de inboedel van de wanbetaler, zodat jij alsnog je geld krijgt.

De hulp van een deurwaarder nodig? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een deurwaarder bij jou uit de buurt!

Gerechtsdeurwaarder nodig?

Vind een gerechtsdeurwaarderkantoor in jouw regio en bespaar!

Start gratis offerteaanvraag

Wat doet een deurwaarder?

Deurwaarders in Edingen hebben verschillende taken in hun pakket. Ze voeren zowel ambtelijke als niet ambtelijke taken uit.

Je kunt een deurwaarder inschakelen voor onder andere:

 • Akte betekenen: betrokken personen op de hoogte stellen aan de hand van een officieel geschrift.
 • Uitvoeren van vonnis of uitspraak: er op toe zien dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd, zodat de wanbetaler toch betaalt.
 • Beslaglegging: beslag leggen op inboedel of loon, als de wanbetaler herhaaldelijk niet betaalt.
 • Woning ontruimen: het ontruimen van een huis als de wanbetaler weigert de achterstallige huur te betalen.
 • Innen van openstaande facturen: door middel van brieven, e-mails en telefoontjes.
 • Vaststelling: het maken van een officiële vaststelling, gebruikt voor contracten of afspraken.
 • Schuldbemiddeling: bemiddeling tussen de schuldeiser en de schuldenaar, om tot een betalingsafspraak te komen.
 • Nalatenschappen en verkopingen: hulp bij het verkopen van je nalatenschappen.
 • Juridische bijstand: bij de kantonrechter mag een gerechtsdeurwaarder bijstand bieden.

Op zoek naar een deurwaarder? Start gratis offerteaanvraag en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van deurwaarders.

deurwaarders Edingen

Gerechtelijke tussenkomsten

Eén van de taken van deurwaarders in Edingen, zijn de gerechtelijke tussenkomsten. Ook wel ambtelijke taken genoemd. Deze taken mag alleen een gerechtsdeurwaarder doen, omdat andere deurwaarders niet bevoegd zijn om bijvoorbeeld een akte te betekenen of om beslag te leggen op de inboedel van een wanbetaler.

Hieronder lees je wat deze gerechtelijke tussenkomsten precies inhouden. Wil je een deurwaarder inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes!

Betekening

Eén van de taken is het betekenen van een akte. Dit houdt in dat hij op officiële wijze een betrokken persoon op de hoogte brengt, dit doet hij door middel van een geschrift. Dit kan verschillende dingen betekenen.

Zo kan hij iemand dagvaarden: dit betekent dat hij iemand op officiële wijze oproept om voor de rechter te verschijnen bij een rechtszaak. Maar een betekening kan ook betekenen dat de gerechtsdeurwaarder juist iemand officieel op de hoogte stelt van een beslissing of uitspraak van de rechter.

Dit wordt op officiële wijze gedaan, zodat de betrokken persoon niet kan zeggen dat hij nergens van op de hoogte is.

Uitvoeren van een vonnis of uitspraak

Als je een rechtszaak gestart bent omdat iemand weigert te betalen, dan kan een gerechtsdeurwaarder uit Edingen er op toe zien dat dit vonnis wordt nageleefd. Hiervoor beschikt een gerechtsdeurwaarder over verschillende bevoegdheden, om een betaling toch af te dwingen. Hij mag beslag leggen, op inboedel of op het loon van de betrokken persoon.

Gaat het om achterstallige huur? Dan mag hij ook de woning ontruimen als de betrokken persoon weigert te vertrekken. Hieronder lees je meer over het dwangbevel van een deurwaarder.

Beslaglegging

Beslaglegging houdt in dat de deurwaarder de inboedel van de wanbetaler in beslag neemt. Dit wordt verkocht om zo de schulden aan, onder andere jou, af te betalen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het ook toegestaan om beslag op het loon te leggen. In dat geval gaat het grootste deel van het salaris naar de schuldeiser, totdat de schuld is afbetaalt. Dit gaat buiten de betrokken persoon om, dus hij kan er niks aan doen om dit tegen te houden. Zo ben je gegarandeerd van een betaling.

Woning ontruimen

Soms komt het voor dat een wanbetaler al een aantal maanden achterstallige huur hebt. Als de rechter jou gelijk geeft dan mag je deze huurder je huis uit zetten. Soms vertrekken de huurders dan zonder te veel problemen, maar in veel gevallen weigeren ze te vertrekken of laten zij een gigantische puinhoop achter in huis. In dat geval is de gerechtsdeurwaarder bevoegd om de woning te laten ontruimen: zodat jij het weer aan iemand anders kan verhuren.

Deurwaarder uit Edingen inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Buitengerechtelijke tussenkomsten

Naast deze gerechtelijke tussenkomsten, kunnen deurwaarders ook buitengerechtelijke tussenkomsten uitvoeren. Dit gaat buiten de rechtbank om, en daarom wordt het vaak gezien als zelfstandige taken van deurwaarders. Ook ‘gewone’ deurwaarders die niet benoemd zijn door de koning mogen deze taken uitvoeren. Het gaat hier onder meer om het innen van openstaande facturen, het opstellen van een vaststelling en schuldbemiddeling.

Hieronder lees je daar meer over. Ben je op zoek naar deurwaarders in Edingen? Vergelijk dan gratis offertes!

Innen van openstaande facturen

De meeste deurwaarders zijn ook werkzaam als incasso expert. Je kunt dus een deurwaarder aanstellen als je als ondernemer last hebt van wanbetalers.

Wat doet de gerechtsdeurwaarder in Edingen?

Hij of zij neemt het contact met je klant over. Op verschillende manieren, zoals per telefoon, per brief of per e-mail, proberen ze contact te zoeken en tot een betaling te komen. Dit doen ze ook voor particulieren. De hulp komt bijvoorbeeld van pas bij het innen van alimentatie die niet betaald wordt, of bij het opeisen van achterstallige huur.

Met het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder, vergroot je de kans op een vlotte betaling.

Vaststelling

Je kunt een gerechtsdeurwaarder ook inschakelen voor het opmaken van een proces verbaal van een vaststelling. Dit houdt in dat hij een bepaalde situatie beschrijft. Vaak is dit een tijdelijke situatie. Doordat de gerechtsdeurwaarder alleen beschrijft wat hij zintuigelijk waarneemt, hangt er geen waardeoordeel aan deze vaststelling. Hij is objectief en geeft dus geen advies of oordeel.

Wanneer is dit nodig?

Dit kan gebruikt worden als bewijsmateriaal in een rechtszaak, of als bewijsmateriaal voor je verzekeraar. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om de vordering van bouwwerken vast te stellen, of om opgelopen schade vast te stellen.

Schuldbemiddeling

Als ondernemer heb je ongetwijfeld te maken met debiteuren: klanten die weigeren te betalen of met wie nauwelijks nog contact te vinden is. In dit geval sta je door je frustraties en woede misschien niet meer open voor begrijpelijke argumenten van de klant zelf.

Door een specialist in te huren voor schuldbemiddeling, blijft de goede klantenrelatie behouden. De deurwaarder blijft namelijk koel en komt samen met de schuldenaar tot een betalingsafspraak. Zo verlies je geen grote klanten!

Nalatenschappen en verkopingen

Je kan ervoor kiezen om een deel van je nalatenschap te verkopen. Als je zelf schulden hebt of als je het geld ergens anders in wilt steken. Ook hierbij kunnen deurwaarders uit Edingen je helpen. Zij hebben een groot netwerk van onder andere veilinghouders, die erop toe zien dat de verkoop eerlijk en veilig verloopt.

Ook als je niet uit de prijs komt, kan een gerechtsdeurwaarder helpen: deze is namelijk bevoegd om een schatting van de waarde te maken.

Juridische bijstand bij de kantonrechter

Een deurwaarder kan ook juridische bijstand bieden als je voor de kantonrechter moet verschijnen. Vaak is het inschakelen van een deurwaarder goedkoper dan het inhuren van een ervaren advocaat. De gerechtsdeurwaarder helpt met het verzamelen van bewijsmateriaal en vertegenwoordigt je tijdens de rechtszaak.

deurwaarder inschakelen

Wanneer een deurwaarder inschakelen?

Als je last hebt van wanbetalers, kun je in principe op elk moment een deurwaarder inschakelen. Voor het behoud van de klantenrelatie, is het wel aan te raden om hier niet te lang mee te wachten maar ook zeker niet te snel.

De deurwaarder zal eerst een minnelijk traject starten, waarbij er nog geen rechtszaak aan te pas komt. De specialist doet er dan alles aan om tot een betaling te komen. Er zit een verjaringstermijn op dergelijke facturen.

De verjaring op de schulden waarvoor je een deurwaarder inschakelt liggen tussen het jaar (voor een aankoop bij een postorderbedrijf) tot 5 jaar (bij een telefoonoperator).

Wanneer komt een deurwaarder in actie?

Het minnelijk traject kun je starten wanneer je meerdere herinneringen hebt gestuurd en daarop geen reactie krijgt. De deurwaarder zal je aanraden wanneer het tijd is om een gerechtelijk traject te starten.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een deurwaarder bij jou uit de buurt.

Deurwaarder inschakelen voor bedrijven

Een gerechtsdeurwaarder inschakelen is heel waardevol voor bedrijven, die regelmatig te maken hebben met wanbetalers. Door hier een deurwaarder op te zetten vergroot je de kans op een snelle betaling, en voorkom je financiële problemen voor jezelf en je onderneming.

Als een deurwaarder contact opneemt met de klant in kwestie, dan ontstaat er bij deze persoon een kleine schrikreactie. Hierdoor is de kans op betaling groter dan wanneer je zelf contact opneemt. Bovendien willen wanbetalers hogere kosten voorkomen, en brengt de deurwaarder extra kosten bovenop de factuur in rekening.

Bedrijven kunnen een deurwaarder inschakelen voor onder andere:

 • Het innen van openstaande facturen.
 • Het dagvaarden van klanten als het gerechtelijk traject is gestart.
 • Het in beslag leggen van loon of inboedel.

Besparen op de kosten van een gerechtsdeurwaarder?

Kies de goedkoopste deurwaarder en bespaar zo tot wel 40%.

Gratis offertes vergelijken

Deurwaarder inschakelen: particulier

Je kunt als particulier ook een deurwaarder inschakelen. Je hebt misschien geen klanten die weigeren te betalen, maar misschien heb je wel een ex-partner die weigert te betalen. Je kunt een deurwaarder onder meer inhuren om alimentatie op te eisen.

Let op: dit kan alleen als de partneralimentatie officieel is vastgelegd tijdens een rechtszaak!

Daarnaast komt het regelmatig voor dat particulieren een kamer of appartement verhuren. Als de huurder een betalingsachterstand heeft, dan kun je ook een deurwaarderskantoor inhuren om de achterstallige huur te innen.

Als particulier schakel je een gerechtsdeurwaarder uit Edingen in voor onder meer:

 • Het opeisen van onbetaalde alimentatie.
 • Het innen van achterstallige huur.
 • Het claimen van een geldsom die je hebt uitgeleend aan een kennis of familielid.

Wat kost een deurwaarder inschakelen?

Wat kost een deurwaarder inschakelen? De kosten voor het inschakelen van een deurwaarder voor ambtelijke taken zijn wettelijk bepaald en zijn dus overal gelijk. Deze vind je op gerechtsdeurwaarders.be. Voor alle overige niet-ambtelijke taken, mogen gerechtsdeurwaarders zelf hun tarieven bepalen. Deze verschillen dus per specialist.

Veel deurwaarders hanteren een no cure no pay principe. Dat betekent dat je alleen hoeft te betalen als ze je geholpen hebben om tot een betaling te komen. In veel gevallen hoef jij bovendien niet de kosten voor de deurwaarder te betalen, maar worden deze in een rechtszaak verhaald op wanbetaler. Hierdoor is het mogelijk ook voor kleine bedragen al een gerechtsdeurwaarder uit Edingen in te huren!

Deurwaarder nodig? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

gerechtsdeurwaarder inschakelen

Deurwaarder Edingen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heb je een deurwaarder uit Edingen nodig? Met de hulp van ervaren deurwaarders weet je zeker dat die openstaande facturen snel worden betaald en voorkom je dat je zelf in financiële problemen belandt. Op zoek naar een gerechtsdeurwaarderskantoor in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van deurwaarders in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste deurwaarder: je bespaart tot wel 40%! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal zonder verplichtingen. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!